www.hugovandenbroek.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Bezoek aan de specialist

E-mail Print PDF

Afgelopen woensdag had ik een afspraak met Dr. Van der Hoeven, de orthopedisch chirurg die gespecialiseerd is op het gebied van enkels/achillespezen. Zoals ik al aangaf blijft mijn rechter pees gevoelig ondanks het feit dat ik niet hard train. Van der Hoeven en de fysiotherapeut waar hij mee samenwerkt (Tamminga) keken ernaar en besloten toen een MRI te laten maken. In een privé kliniek gaat dat allemaal wat sneller, dus 10' later lag ik naar Skyradio te luisteren, met mijn voet in een scan apparaat. Weer een half uur later was de scan klaar en de uitslag naar de computer van Dr. Van der hoeven gestuurd.

Hij vertelde me dat op de uitslag te zien was dat er nog steeds behoorlijk veel vocht bij/in de pees zit. Op zich geen goed nieuws, maar het bevestigde wel wat ik al vermoedde, namelijk dat er nog steeds sprake is van een ontsteking. Ik had wel gedacht dat het sinds april een stukje was verbeterd, maar volgens Van der Hoeven is dat niet het geval. Daarnaast was op de scan te zien (ik mocht meekijken), dat het hielbeen een klein puntje heeft wat omhoog steekt.

Van der Hoeven gaf aan dat het zoú kunnen dat dit puntje de klacht veroorzaakt, maar hij vindt het puntje nog te klein en de klacht nog te prematuur, om nu al te gaan opereren. Hij besloot daarom dat ik een injectie zou krijgen met corticosteroïden, welke hij ook direkt plaatste. Nu mag ik twee weken niet hardlopen (wel fietsen, wandelen en aquajoggen) zodat de injectie zijn werk goed kan doen en er geen risico is op meer schade aan de pees. Over zes weken moet de klacht zo goed als verdwenen zijn. Is dat niet het geval, dan gaan we verder kijken en is waarschijnlijk een operatie - het weghalen van dat puntje dus - de enige optie.

Nou ja, ik ben in ieder geval blij dat er iets gebeurt. Nu hopen dat deze injectie voldoende blijkt te zijn.

 

 

Login Form

Who's Online

We have 23 guests online