www.hugovandenbroek.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Come-back

E-mail Print PDF

De voorbereidingen op Schoorl verlopen prima. Of eigenlijk moet ik zeggen 'de voorbereidingen op een najaarsmarathon', want de 10km van Schoorl is een schitterende wedstrijd, maar slechts een tussenstap in de terugkeer op topniveau, met voor dit jaar als hoofddoel een goede najaarsmarathon.

Ik heb een aantal kwaliteitstrainingen kunnen afwerken (zoals bijvoorbeeld een 10x1000m met 1' pauze), die goed verliepen, maar uiteraard ben ik nog niet op topniveau. Zelfs als je er 19 jaar training op hebt zitten heb je na een operatie nog wel enige tijd nodig om weer op topniveau te komen. Schoorl zal een eerste test zijn. Ik weet dat ik een 10km 'volle bak' aankan, maar ben benieuwd in welk tempo ik dat kan doen.

Bij mijn vorige come-back (terugkeer klinkt zo gewoontjes) in 2008, na een zelfde operatie in 2007, liep ik ook in Schoorl m'n eerste wedstrijd en dat ging toen in 30'59”. Ik zal die wedstrijd nooit vergeten. Na 9km hoorde ik iemand heel hard hijgen achter me, kwam er ene Hilda Kibet aan! Ik moest flink sprinten om Hilda, en de schaamte, 2 seconden voor te blijven.

Deze keer heb ik gelukkig geen last van Hilda (die loopt niet mee) dus de mentale druk is een stuk minder. Als het me lukt om onder die tijd van 2008 te blijven, dan lig ik in ieder geval voor op het schema van toen, aangezien ik destijds al twee maanden langer aan het trainen was dan nu.

Verder loopt alles hier in Iten/Kenia op rolletjes. Er is al maanden geen wolkje aan de lucht, het is dagelijks warm en goed weer om te trainen. Iten wordt steeds drukker met buitenlandse atleten. Er trainen hier nu zeker zo'n 50-70 mzungu's (blanken).

Een vriend uit Bosnië, genaamd Sinisha, wordt bijna dagelijks voor mij aangezien. Mensen (zowel Kenianen als Europeanen) beginnen hele verhalen tegen hem, tot hij ze vertelt dat hij niet Hugo is, en zelfs dan willen ze het vaak niet geloven. Nu hoop ik maar dat hij zich een beetje gedraagt hier, anders kom ik in de problemen.

Tenslotte ben ik erg blij met het feit dat het sportvideo-bedrijf MySports (mysports.tv) mijn sponsorcontract, dat al loopt vanaf 2009, heeft verlengd voor 2011. MySports levert een forse bijdrage, die het voor mij een stuk makkelijker maakt om voltijds topsport te bedrijven.

Uit hun persbericht:

MySports is sinds 2005 actief voor hardloop en fietsevenementen in binnen en buitenland. Evenementen als de Berlijn Marathon, de Amstel Gold Race en de Comrades Marathon worden voorzien van persoonlijke race video’s van MySports.

Wij steunen serieuze atleten met uitdagende doelen. Atleten met lef. Dit komt overeen met onze visie en instelling”, aldus Kor van der Bij, directeur van MySports B.V.

Behalve Van den Broek steunt MySports ook de aanstormende talenten Thomas Poesiat -afgelopen jaar Nederlands kampioen op 5 km baan- en Lindsay van Marrewijk -Nederlands kampioen op de halve marathon. Ook marathonloper Thijs Feuth wordt gesteund door MySports.tv.

 

Last Updated on Sunday, 30 January 2011 13:17  

Login Form

Who's Online

We have 17 guests online