www.hugovandenbroek.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Archief

7 september 2008, Tilburg

E-mail Print PDF

Sterk optreden in Tilburg Ten Miles.

Vandaag in Tilburg heb ik een heerlijke 16,1 km gelopen. Niet alleen draaide het super, ook hadden we een mooi 'potje'met veel strijd tussen de beste Nederlanders en Belgen. De race begon vrij hard. De groep Beneluxers werd aangevoerddoor Greg van Hest. Dat ging mij in de eerste 2 kilometers wat té hard. Ik liet ze gaan en sloot na ruim 2km aan bij deze groep met

naast Greg, onder andere Martin Lauret en de Belgen Vandenbroek, Fais en Van Hoof, de Keniaan Sammy Korir (duidelijk nog niet in 2.04 marathonvorm) en de Burundees Gahungu. De doorkomst op 5km was 14.40. In de daaropvolgende 5km werd er veel naar elkaar gekeken en wisselde het tempo wat. Na een doorkomst op 10km in 30.00 versnelde ik zelf maar werd vervolgens hard voorbijgelopen door Lauret (mijn versnellingen zijn nooit zo indrukwekkend).

Hoewel ik me op dat punt nog vrij fris voelde, lukte het me niet om de laatste kilometers het tempo te verhogen, daarvoor mis ik nog de tempohardheid denk ik. Met het eindresultaat van 48.42 (11e, 2e Nederlander) was ik zeer tevreden. Ik weet nu dat het de goede kant op gaat en dat ik voldoende snelheid heb om straks in Amsterdam op een tijd van 2.14 weg te gaan - ik schat in dat dat het doel wordt. Morgen vertrek ik naar Kenia voor de laatste 6 weken marathonvoorbereiding.

 

Login Form

Who's Online

We have 8 guests online

foto: Peter Oey

sponsor:

stichting: