www.hugovandenbroek.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Archief

Donderdag 30 oktober, Iten (Kenia)

E-mail Print PDF

Na een week rusten ben ik voorzichtig begonnen met trainen.

Terugkijkend op de marathon kan ik concluderen dat 'Amsterdam' me gebracht heeft waar ik op hoopte. Het was werkelijk een heerlijke marathon. De gehele race had ik verbazingwekkend veel energie. Ik moest me voortdurend inhouden om de hazen – die voortreffelijk werk leverden – niet voorbij te gaan. Op 35km voelde ik me nog zo sterk dat ik zeker wist dat de man met de hamer me vandaag niet meer zou verrassen. Doordat ik in de laatste 7km toch wat verval had, stond er uiteindelijk een tijd van 2.13 en geen 2.12 op de klokken. De lichte teleurstelling die ik daarover bij de finish voelde, heb ik snel van me afgezet – zo houd ik een mooi doel voor volgend jaar. Achteraf bleek dat, op de nummers 1 en 2 na, iedereen een fors verval had na 35 km. Mijn split-tijd van 40km tot de finish was absoluut niet snel (7.16) maar vreemd genoeg wel de 3e van het hele veld. De laatste kilometers waren kennelijk voor iedereen zwaar.

Wat nu overheerst is een gevoel van voldoening dat een jaar lang hard werken tot het gewenste resultaat heeft geleidt. Het feit dat ik de bevestiging heb dat de manier waarop ik bezig ben leidt tot topprestaties, geeft me vertrouwen. Ik weet nu zeker dat het pad dat ik ben ingeslagen het juiste is.

Hoe het komende jaar eruit gaat zien, is nog niet zeker. Wat ik wel zeker weet is dat ik eerst nog even rustige duurlopen blijf doen op de momenten dat ik daar zin in heb (bijna dagelijks, maar niet vaker dan 1x per dag), voordat ik de training weer echt hervat. Vervolgens zal ik me richten op de ½ marathon en 10km. Verbetering van mijn persoonlijk record op de ½ marathon (dat nu met 1.03.43 relatief matig is) is een noodzakelijke voorwaarde om de marathon uiteindelijk in 2.10 te kunnen lopen. Mogelijk blijf ik me daarom op deze afstand richten tot mei volgend jaar, maar het zou ook kunnen dat ik een voorjaarsmarathon doe.

Rest mij iedereen te bedanken die me tijdens de marathon heeft toegejuigd, me succes heeft gewenst en me na afloop heeft gefeliciteerd. Excuses alleen voor Björn Paree: Björn, ik ben blij dat je vertrouwen in me hebt en ik heb het geprobeerd, maar 2.09 was toch net wat te hard.

 

Login Form

Who's Online

We have 18 guests online

foto: Peter Oey

sponsor:

stichting: