www.hugovandenbroek.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Archief

Vrijdag 28 november, Iten-Kenia

E-mail Print PDF

De afgelopen weken heb ik lekker getraind. Niet echt rustig, maar zeker niet hard. Je kunt nu eenmaal niet het hele jaar zo hard trainen als je voor de marathon doet. Dat houdt het lichaam niet vol, en de geest wellicht ook niet.

Vandaag heb ik een duurloop van 2 uur gedaan, beginnend in 12 km/u en eindigend in 16 km/u. Morgen is een rustig dagje, met enkel een duurloop van een uur, zodat ik zondag fris kan beginnen aan een stevige fartlek (met tempo's van 1' tot 5'). Ik kijk uit naar de Montferlandrun, als het goed weer is kom ik misschien wel in de buurt van mijn p.r. van 45.01. De zus van Hilda, Sylvia Kibet (4e in Peking op de 5000m) doet ook mee, evenals Lornah, die steeds laat weten “I will kick your butt there”. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren, maar het maakt de race wel extra leuk.

Na de Montferlandrun blijf ik nog even in Nederland, omdat Hilda een week later aan de start staat van de EK cross en dat wil ik graag meemaken. Daarna vertrekken we weer gezamenlijk naar Kenia, om eerst de verloving van Sylvia bij te wonen – ze zijn nu aan het onderhandelen over de koe, het wordt er waarschijnlijk één van circa 160kg voor de prijs van 200 euro - en ons vervolgens voor te bereiden op de race(s) van januari. Ik zal in ieder geval aan de start staan van de mooiste ½ marathon van Nederland en omstreken: Egmond.

 

Login Form

Who's Online

We have 17 guests online

foto: Peter Oey

sponsor:

stichting: