www.hugovandenbroek.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Archief

1 januari 2009, Iten - Kenia

E-mail Print PDF

Een nieuw jaar en dat betekent, in mijn geval, direkt een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Vanaf heden wordt ik gesponsord door RunnersTV. RunnersTV benaderde me direkt na de marathon van Amsterdam met het voorstel om mij een financiële bijdrage te leveren. In de woorden van Lourens Kluitenberg: “Om ervoor te zorgen dat je niet meer afhankelijk bent van het inkomen van je vriendin”. Als wederdienst zou ik o.a. het logo van RunnersTV dragen. Het was een goed voorstel, ik hoefde er niet lang over na te denken.

Wat houdt RunnersTV precies in? RunnersTV is een persoonlijke videodienst voor hardlopers. Via een camerasymbooltje in de uitslagen kan de loper zichzelf zien lopen na afloop van een hardloopevenement. Het concept wordt in 8 landen toegepast waaronder de ING Amsterdam Marathon en de Marathon de Paris. Een verglijkbare dienst wordt inmiddels ook gebruikt binnen de wielersport.

Kor van der Bij van RunnersTV: “We zijn blij dat Hugo ons merk gaat dragen. Op deze manier willen iets terug doen voor de hardloopsport en in het bijzonder voor Hugo. De instelling van Hugo spreekt ons erg aan."

Ik ben zelf uiteraard ook erg blij met en dankbaar voor dit iniatief. RunnersTV en ik zullen in ieder geval de komende drie jaar gaan samenwerken.

Op fysiek gebied is het de afgelopen weken allemaal wat minder geweest. Na de Montferlandrun, waar ik een p.r. liep op de 15km, was ik van plan om een aantal weken flink stevig te trainen, zodat ik in topvorm aan de start van de halve marathon van Egmond zou staan. Het liep helaas anders. Twee dagen nadat Hilda naar het goud liep tijdens het EK cross, werd ik ziek. Waarschijnlijk was het niet zo slim van me om urenlang in de Brusselse kou te staan kijken naar de EK-wedstrijden, terwijl ik de dag ervoor zeer zwaar had getraind en ook ´s ochtends nog een lange duurloop had gedaan. Daar leer je weer van, hoop ik.

Het resultaat was in ieder geval 6 dagen ziek op bed liggen en vervolgens nog 5 dagen van 'niet zo lekker zijn' en dagelijks een rustig duurloopje doen. Vijf dagen geleden, exact twee weken voor 'Egmond', ben ik begonnen met serieus trainen. De vorm is er uiteraard niet, maar ik ga gewoon mijn best doen om alsnog zo goed mogelijk aan de start van Egmond te staan.

Tenslotte wil ik alle lezers van mijn website een gezond, gelukkig en sportief 2009 wensen! Ik hoop dat we over een jaar kunnen zeggen dat we in 2009 de wereld een stukje rechtvaardiger hebben gemaakt en dat de welvaart eerlijker is verdeeld dan aan het begin van het jaar (en daarnaast dat de marathonploeg het goed heeft gedaan in Berlijn!).

 

Login Form

Who's Online

We have 7 guests online

foto: Peter Oey

sponsor:

stichting: