www.hugovandenbroek.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Archief

24 januari 2009, Iten

E-mail Print PDF

Na Egmond was er, wat betreft het nieuws op deze site, sprake van enige radiostilte. Als we even thuis in Nederland zijn is het meestal vrij druk en neem ik geen tijd om wat te schrijven. We zijn ondertussen terug in Iten, dus de rust/tijd is er ook weer.

Met mijn prestatie in Egmond was ik, gezien de omstandigheden, tevreden. Ik wist dat ik niet in vorm was, en dat bleek ook, maar het viel mee. Ik was erg blij dat ik de sterk lopende Tom Wiggers achter me wist te houden, anders was ik voor het eerst 3e A.V.Castricum atleet geweest in een grote wegwedstrijd (naast Tom en ik, is ook Michel Butter lid van A.V.Castricum)!

De week na Egmond heb ik relatief rustig getraind. Wel aardig wat kilometers (170), maar daarvan de meeste in een laag tempo. De enige echt zware training deed ik in Sevilla, waar Hilda zondag een cross liep. Op de atletiekbaan deed ik, bij 16 graden en een heerlijk zonnetje, 8x 1000m (in 3.00-2.46).

Zowel in Nederland als in Sevilla heb ik inspirerende gesprekken gehad met (oud-)atleten, zoals de Spaanse marathonloper Martinez (2.08), de Engelse 5000m loper Overall (13.29), de Oostenrijkse atleet Weidlinger en 'onze eigen' Jos Hermens. Wat me vooral opviel is dat er behoorlijk veel omvang wordt gemaakt: 160 km per week is vrij minimaal, zelfs voor een middenafstandloper in de winterperiode. De gemiddelde topmarathonloper loopt, in de marathonvoorbereiding, 220-250 km per week. Dat is voor mij een mooie uitdaging, want het is me nog nooit gelukt om enkele weken achter elkaar meer dan 200 km te lopen. Uiteraard zou dit geen enkel probleem zijn als ik zou besluiten om alleen maar rustige duurlopen te doen – 30 km per dag in een duurlooptempo van 15 km/uur is geen zware belasting voor me. Maar ik geloof niet dat het op die manier veel toevoegt; voldoende kilometers maken is noodzakelijk voor een (lange afstands)loper, maar moet ook weer niet teveel ten koste gaan van de specifieke snelheidstrainingen.

Een enkeling was het wellicht opgevallen in Egmond: Adidas is niet meer mijn kledingsponsor. Adidas staat geen co-sponsoring toe (in andere woorden: geen naam op het shirt).  Aangezien ik eind vorig jaar een sponsorcontract kon tekenen met RunnersTV en Adidas geen tegenvoorstel deed, hield de samenwerking met hen per 1 januari op. Helaas, want ik ben zeer tevreden met de kleding en de schoenen van Adidas.

Ik loop de wedstrijden nu in een 'neutraal' shirt en broekje en gebruik verder de schoenen en kleding die ik nog heb liggen – of koop zonodig nieuwe.

Na Sevilla zijn we direkt naar Kenia vertrokken, maar niet voordat Rens Dekkers en Ronald Schroër van TDR ons enkele paren gebruikte hardloopschoenen hadden gegeven om in Kenia uit te delen, waarvoor zeer veel dank! Op dit moment bereiden we ons beiden voor op de 10km van Schoorl, om na Schoorl meteen weer naar Kenia te gaan. De daaropvolgende race zal voor mij de Venloop zijn (22 maart), waar ik wil proberen om mijn p.r. op de ½ marathon aan te scherpen.


 

Login Form

Who's Online

We have 16 guests online

foto: Peter Oey

sponsor:

stichting: