www.hugovandenbroek.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Archief

29 maart: Zandvoort Circuitrun

E-mail Print PDF

Het was een lekkere race vandaag in Zandvoort, waar Le Champion een strijd tussen de Nederlanders en de Belgen organiseerde. De afstand bedroeg 12 km, waarvan de eerste 4 km over het racecircuit, daarna een paar kilometer over het strand en de rest door het dorp.

In de eerste kilometers hield ik me gedeisd, de Belgen deden het kopwerk en dat ging hard genoeg. Toen we van het circuit af gingen, en een kilometer door het dorp liepen, zakte het tempo wat. De kopgroep was groot, een man of 15 denk ik. Reden voor mij om na 5 km (het punt waar je het strand op gaat en waar we doorkwamen in 14.55) wat aan de boom te schudden. Het strand was hard en we hadden wind mee, dus dat liep best door. Alleen de Waalse atleet Guy Fays kon me volgen, dus de kopgroep was terug gebracht tot twee man, ideaal. Na circa 7½ km mochten we weer door het mulle zand heen om van het strand op de boulevard te komen. Guy en ik werkten daarna samen, kop over kop, om het tempo hoog te houden. Door flinke tegenwind in de laaste vier kilometer konden we niet van elkaar weglopen. Het was snel duidelijk dat het op een sprint zou aankomen. De laatste 300 meter gingen erg hard. Ik ben normaal gesproken helemaal niet sterk in de eindsprint, maar vandaag verbaaste ik mezelf. Pas enkele meters voor de finishlijn viel de beslissing: Guy was net even sneller. Toch kwam ik met een glimlach op mijn lippen over de finish: een mooie race, op een schitterend parcours, resulterend in een prima uitslag.

Morgenochtend vertrek ik weer naar Kenia, waar ik eerst een weekje rust neem. We zullen een aantal dagen naar de kustplaats Mombasa gaan, om een auto te kopen (een eigen auto is prettig, dan kunnen we bijvoorbeeld makkelijker op een andere locatie trainen) en een beetje te genieten. Als het kan zal ik rustig trainen, maar als dat niet lukt is het ook niet erg. Aan het eind van de week pak ik dan de training weer op.

foto: Le Giesen

 

Login Form

Who's Online

We have 7 guests online

foto: Peter Oey

sponsor:

stichting: